Gebakken mihoen met varkensvlees


Week de mihoen 15 minuten in heet water, vervolgens nog 5 minuten in koud water leggen. Het water afgieten en goed laten uitlekken. Zet apart. Zet vervolgens het vlees in de marinade, laat het 10 min. staan. Klop de eieren los, was de taugé en laat het uitlekken.
Verhit de wok en doe er 3 eetlepels olie in en bak hier het vlees in. Neem het vlees uit de wok en zet apart.
Verhit de wok opnieuw en doe er 8 eetlepels olie in en bak de eieren hierin totdat deze gaan stollen. Dan er de mihoen bij doen en 2 min. laten roerbakken. Vervolgens het vlees en de taugé er bij doen met het zout, peper,suiker en de sojasaus.
Op het laatste de sesamolie er erover druppen en garneren met de lenteui.

Succes en eet smakelijk!!

China

Canton

Mie

4 pers

no:374/971 << >>
250 gr. varkensfilet in dunne reepjes gesneden

200 gr. mihoen

marinade
mespuntje zout
2 mespuntjes suiker
2 mespuntjes witte peper
2 theelepels maizena
5 eetlepels olie

2 eieren
150 gr. taugé

olie om te bakken


1 1/2 theelepel zout
1/2 theelepel peper
2 eetlepels suiker
3 eetlepels sojasaus

2 theelepels sesamolie

garnering
2 lenteui gehakt