Roergebakken varkensvlees met chilipepers en cashewnootjes


Meng de smaakmakers en zet apart.
Verhit de wok en doe er de olie in.
Roerbak vervolgens de plakjes vlees in een paar keer en zet apart als je het laatste vlees in de wok hebt gebakken, doe er dan de rest van het vlees weer bij samen met de chilipepers en 2/3 van de lenteui. Zorg dat de wok goed heet blijft, anders gaat het vlees stoven, wat niet de bedoeling is. Nu de currypasta toevoegen en goed mengen met het vlees. Haal het vlees uit de wok en zet apart.
Roer de smaakmakers goed , zodat de maizena weer gemengd is. Doe het in de wok en roerbak 1 minuut totdat het goed heet is. Doe er dan het vlees bij en meng het goed.
Nu er de cashewnootjes bij doen en eventueel op smaak maken met een sausje, zoals zoet-zuur chiliesaus.
Serveer op een platte schaal, gegarneerd met korianderblaadjes en lenteui.
Succes en eet smakelijk!!

Thailand

Thailand

Vlees

4 pers

no:802/975 << >>
2 eetlepels olie
400 gr. varkensfilet in dunne plakjes gesneden
2 rode chilipepers zonder zaad en klein gehakt
6 lenteui gehakt
1 eetlepel Thaise currypasta(groene)

smaakmakers
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels limoensap
1 eetlepel palmsuiker of br. basterdsuiker
1 eetlepel maizena
1.25 dl. water

50 gr. geroosterde cashewnootjes(ongezouten)
eventueel zoet-zure chiliesaus

garnering
reepjes lenteui
verse korianderblad