Roergebakken ossenhaas met Chinese groenten


IMG_0427.jpg Meng de benodigdheden voor de marinade en zet daar de plakjes vlees in. Zet ong. 30 minuten apart.
Verhit de wok tot hij er heet is, doe er dan 2 eetlepels olie in en roerbak het vlees met de marinade in porties tot het bruin is. Schep het vlees uit de wok en zet apart op een bord.
Doe vervolgens de chilipepers, bleekselderij, peultjes en tauge in de wok en roerbak 2 minuten tot de groente beetgaar zijn. Schep er dan de plakjes vlees, en de smaakmakers door en roerbak dan nog 1 minuut tot het mengsel goed warm is.
Serveer het meteen met rijst of mie.


Succes en eet smakelijk!
Tip: Je kunt hier ook andere groente voor gebruiken zoals broccoli, bloemkool, pakchoi, asperges, sperzieboontjes e.d.

China

Beijing

Vlees

4 pers

no:736/972 << >>
500 gr. ossenhaas of ander mooi rundvlees

marinade
2 eetlepels olie
4 tenen knoflook gehakt
1 eetlepel gemberwortel gehakt

2 eetlepels olie
2 rode chilipepers gehakt, zonder zaad
3 stengels bleekselderij geschild en in schuine stukjes van 1/2 cm. gesneden
200 gr. peulen, afgehaald
100 gr. tauge

smaakmakers
2 eetlepels oestersaus
2 - 3 flinke eetlepels chilipasta naar wens
2 eetlepels bouillon