Rijst Tajine


Smelt de boter in een grote pan met dikke bodem en bak de uien ongeveer 2-3 minuten totdat ze zacht zijn(niet bruin).
Doe er dan de komijnzaadjes, citroensegmenten, laurierbladeren en roer er de rijst door ong. 30 seconden.
Nu er de witte wijn, de tomaatjes en het water toevoegen.
Laat het aan de kook komen, zet het vuur lager, dek de pan af en laat het zachtjes 8-10 minuten door pruttelen, totdat de rijst bijna gaar is en het water heeft opgenomen(te zien aan de putjes in de rijst)
Nu zijn de abrikozen aan de beurt samen met de honing en de spinazie om er doorheen geroerd te worden. Dek de pan weer af en laat het nog 2 minuten koken. (indien nodig nog water toevoegen).
Maak de rijst los met een vork en maak het eventueel op smaak met grof zout en peper.
Klaar om het te serveren. Succes en eet smakelijk!!

Marokko

Marokko

Rijst

4 pers

no:734/971 << >>
30 gr. boter
1 ui klein gesneden
1 theelepel komijnzaad
1 citroen in segmenten gesneden
2 laurierbladeren
250 gr. basmatirijst
1 flink glas witte wijn
8 kleine pruimtomaten(pomodori) gehalveerd
700 ml. liter gekookt water
60 gr. abrikozen klein gesneden
1 eetlepel honing
grote handvol spinazie
zout
vers gemalen peper