Roergebakken mie met hoisinsaus


Meng de benodigdheden voor de marinade en zet daar de plakjes kip in. Dek het af en zet het apart. ( ongeveer 30 minuten of langer). Laat ze vervolgens goed uitlekken en bewaar de opgevangen marinade.
Kook de mie gaar.
Verhit een wok en doe daar de olie in, dan de kipreepjes er beetje voor beetje in doen en roerbak deze totdat ze bruin en gaar zijn gebakken. Haal ze eruit en zet apart. Verhit de wok weer en doe er dan de uien en de knoflook in en bak deze totdat ze zacht zijn, dan de pakchoi en de paprika's erbij doen en bakken, blijf roeren totdat de pakchoi is geslonken. Doe er dan de mie bij meng deze goed met de groenten. Schep het dan op een serveerschaal.
De marinade verwarmen en doe hier de kip in totdat ze door en door warm is. Indien nodig een klein beetje van het maizena-water mengsel erdoor roeren(het gaat dan mooi glanzen). Lepel het bovenop het groente-mie mengsel op de serveerschaal.
Succes en eet smakelijk!!
Tip: Dit is een maaltijdgerecht.
Dit gerecht kun je een dag van tevoren maken.
Serveer de opgewarmde kip dan het laatste op de mie.

China

Shanghai

Mie

6 pers

no:227/971 << >>
marinade
1/2 kopje hoisinsaus
4 tenen knoflook gehakt
3 eetlepels rijstwijn
2 eetlepels honing
3 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel vijfkruidenpoeder

4 enkele kipfilets in dunne reepjes gesneden

1 pak (brede) eiermie

3 eetlepels olie
2 uien in de lengte in reepjes gesneden
3 tenen knoflook gehakt
ong.1 kg. pakchoi of Chinese kool in reepjes gesneden
1 rode paprika in dunne reepjes gesneden
1 groene paprika in dunne reepjes gesneden
1 gele paprika in dunne reepjes gesneden

1 theelepel maizena - 2 theelepels water