Roergebakken garnalen met asperges


Kook de asperges in licht gezouten water. De asperges moeten gaar zijn, maar nog wel knapperig. Goed laten uitlekken.
Meng de garnalen met een halve theelepel zout, de rijstwijn en 1 eetlepel maizena.
Verhit de wok en doe er de olie in, doe er de garnalen bij en bak ze voortdurend totdat ze rose zijn.
Voeg de asperges, de suiker en een halve theelepel zout toe en roerbak tot alles goed gemengd is.
Los de rest van de maizena op in het water en giet dit mengsel in de wok. Laat alles roerend goed doorkoken totdat de saus gebonden is.
Serveer het warm.

Succes en eet smakelijk!!

China

Shanghai

Schaaldieren

4 pers

no:450/971 << >>
1 kg. gepelde en ongekookte garnalen
1 theelepel zout
10 ml. rijstwijn
2 eetlepels maizena
200 gr. verse asperges geschild en in stukken gesneden zo groot als een garnaal
200 ml. olie
een schepje suiker
120 ml. water