roergebakken eieren met Chinese bieslook


Was de bieslook in een paar keer, beetje voor beetje, in koud water, laat uitlekken totdat ze goed droog zijn. Snijd ze in lengtes van 3 cm. Doe ze in een kom. Doe dan het eiwit, sojasaus, sesamolie, zout en peper erbij en roer tot het gemengd is.
Verhit een koekepan totdat deze goed heet is, doe er dan de olie in met het eiermengsel. roerbak vervolgens 1 minuut. Zet het vuur lager en bak het nog 1 - 2 minuten, de eieren moeten gestold zijn maar niet te droog worden.
Serveer onmiddelijk.




Succes en eet smakelijk!!
Tip: Er zijn drie verschillende soorten Chinese bieslook:groene bieslook(lijkt op de westerse,maar deze is plat). gele platte bieslook en de bloeiende bieslook stinkt, maar is erg lekker. Chinese bieslook verwijderd oud bloed uit je systeem.(geneeswijze).

China

Canton

Ei

4 pers

no:264/971 << >>
1 grote bos Chinese bieslook
4 eiwitten van grote eieren
1 eetlepel lichte sojasaus
1 theelepel sesamolie
beetje zout
beetje peper
3 eetlepels olie