Roergebakken broccoli met bacon


wokken.jpg Was de broccoli goed in koud water, laat het uitlekken totdat ze goed droog is. Snijd van de stam ong. 2 cm. af. Schil de stelen en snijd ze door midden. Snijd de broccolistelen in ong. 3 cm. houd de stelen apart van de roosjes.
Snijd de bacon in dunne reepjes.
Vermeng in een kommetje de smaakmakers. Zet apart.
Verhit de wok en doe er dan de olie in, bak er de knoflook ong. 15 sec. in(pas op dat het niet te donker wordt, dan is het bitter). Doe er dan de bacon bij en roerbak deze tot ze knapperig is, dan de stelen van de broccoli erbij doen en roerbakken, totdat de stelen helder groen zijn gekleurd, dan de rest van de broccoli erbij doen en roerbak dan nog eens 1 minuut. Vervolgens de smaakmakers er langzaam overheen gieten en nog 2 - 3 minuten blijven roerbakken, totdat de groente beetgaar is. Serveer onmiddelijk.
Succes en eet smakelijk !!
Chinese broccoli is niet hetzelfde als degene die wij gebruiken. Het heeft meer blad en stengels. Is goed te vervangen door de westerse broccoli.

China

Shanghai

Groenten

4 pers

no:265/971 << >>
500 gr. broccoli in roosjes
150 gr. bacon in reepjes gesneden

1 eetlepel olie
3 grote tenen knoflook gehakt

smaakmakers:
1 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel rijstwijn
1 theelepel donkere basterdsuiker