Rode eendcurry met aubergine


Snijd het vlees met een scherp mes in even grote stukken.
Zet een wok op laag vuur en doe de kokosmelk, bouillon, currypasta,lenteuitjes, gember,rijstwijn, vissaus,sojasaus, het citroengras en limoenblaadjes erin. Meng alles goed en breng het op matig vuur aan de kook.
Voeg het vlees, de aubergines en suiker toe en laat alles 25-30 min. zachtjes koken onder af en toe en toe roeren.
Haal de wok van het vuur en laat hem 5 min. afgedekt staan. Voeg suiker, zout en peper naar smaak toe.
Serveer de eendcurry in een mooie schaal en garneer met de verse kruiden. Heerlijk met jasmijnrijst.

Succes en eet smakelijk!!!

Thailand

Thailand

Gevogelte

4 pers

no:310/971 << >>
500 gr. eendenborstfilets
4 dl. kokosmelk
2 dl. bouillon
2 eetlepels rode Thaise currypasta
8 lenteui in dunne ringetjes gesneden
1 eetlepel verse gemberwortel klein gehakt
2 eetlepels rijstwijn
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel sojasaus
2 stengels citroengras in de lengte doormidden
gesneden
1 stengel citroengras heel fijn gesneden
4 limoenblaadjes
300 gr. mini-aubergines of grote in kleine blokjes gesneden
1 eetlepel palmsuiker
zeezoutben versgemalen peper

garnering
blaadjes verse THAISE basilicum of koriander en verse munt