Cantonees roerei met tauge en sugersnaps


IMG_0141.jpg Verhit de wok en doe er de helft van de olie in(2 eetlepels). Nu er de sugersnaps 4 - 5 minuten op hoog vuur roerbakken de tauge de laatste 2 minuten meebakken.Schep het op een bord en ze apart.
Meng de eieren met de sesamolie, zout en de peper.
Veeg de wok met keukenpapier schoon en verhit de rest van de olie(2 eetlepels) schenk het eimengsel erin en roer er de lenteui door. Laat het eimengsel op matig vuur net stollen.
Nu er de sugersnaps en tauge erdoor scheppen en het nog heel even laten verwarmen.
Serveer direct met witte rijst en zoete chilisaus. Succes en eet smakelijk!!

Tip: Je kunt er heel goed wat blokjes ham doorroeren.

China

Canton

Ei

4 pers

no:311/971 << >>

4 eetlepels olie
125 gr. sugersnaps of peulen schoongemaakt
125 gr. tauge

8 eieren (middel)
1 eetlepel sesamolie
zout
peper

4 lenteui in kleine stukjes gesneden