Rijst met gehakt


Als je ongekookte rijst gebruikt, eerst de rijst koken.
De olie verhitten in de wok, de knoflook licht bakken dan de sojasaus en de hoisinsaus erbij doen. Hierna de Sechuan- peper en het gehakt toevoegen, roerbakken, alle groenten erbij doen en roerbakken totdat deze bijna gaar zijn. De rijst toevoegen, alles roerend verhitten en op smaak brengen met wat sesamolie en zout en peper.



Succes en eet smakelijk !!

China

Sichuan

Rijst

4 pers

no:521/971 << >>
ca. 75 gr. ongekookte langkorrelige rijst, of een restje gekookte rijst

1 eetlepel olie
2 tenen knoflook

1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel hoisinsaus

1 eetlepel geroosterde en geplette Sechuan- peper
200 gr. rundergehakt

1 kleine ui gesnipperd
1 wortel in kleine blokjes
1/2 prei in ringetjes

sesamolie
eventueel wat zout en peper naar smaak