Aubergines uit sechuan


Snijd de aubergine doormidden en vervolgens in plakken, waarvan blokjes gesneden word.
Marineer het gehakte vlees met de ingrediënten hiervoor. Hak de lenteui, gember, knoflook en de zwarte boontjes fijn. Vermeng de lente-ui, gember, knoflook, zwarte boontjes, chilipasta en 1 eetlepel sojasaus. Stoom de aubergines circa 10 minuten tot zacht zijn en zet apart. Verhit 2 eetlepels olie in de wok, voeg het gehakt toe en roerbak tot het gehakt verkleurd is. Voeg dan de smaakmakers toe en roerbak het nog eventjes enkele seconden. Dan er de aubergines aan toe voegen gedurende 2 minuten. Doe het in een stoofpotje en zet nog eventjes in de oven om het door en door heet te laten worden. of laat het in de wok eventjes doorkoken. Serveer het in een schaaltje met de garnering. Geef het met witte rijst.

Succes eet smakelijk !
T

China

Sichuan

Groenten

4 pers

no:520/971 << >>
400 gr. aubergines
200 gr. mager varkensvlees gehakt
2 eetlepels olie

Marinade
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel suiker
1 theelepel maizena
1 eetlepel water
1 eetlepel rijstwijn

Smaakmakers
2 lenteui
1 eetlepel gemberwortel gehakt
2 tenen gehakte knoflook
1 1/2 eetlepel Chinese chilipasta
1 eetlepel lichte sojasaus
1 1/2 eetlepel zwarte bonen knoflooksaus LKK

Garnering
1 lenteui klein gesneden
1 pepertje klien gehakt