Pompoensoep a la Truus


Snijd de pompoen doormidden, schil hem en verwijder de zaden met een lepel. Snijd het vruchtvlees in stukken van ong. 2 cm.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui, lenteui en de knoflook zachtjes todat het begint te ruiken(niet bruin). Nu er de pompoen er door roeren en 5 minuten meebakken. Giet er 1 liter bouillon bij en breng het aan de kook op een middelhoog vuur. Voeg nu er chilipeper, tijm en laurierbladen toe.
Temper het vuur en laat het geheel nu ong. 30 minuten zachtjes koken.
Verwijder eventueel de takjes tijm en laurierblad.
Garneer het met de lenteui en de tijm.

Succes en eet smakelijk!!

Europa

Fusion

Soep

4 pers

no:578/971 << >>
1 kg. fles pompoen of muscaatpompoen
2 eetlepels olie
1 ui klein gesneden
4 lenteui in ringen gesneden
3 tenen knoflook klein gehakt
1 liter bouillon
1 chilipeper z.z. klein gehakt
4 takjes tijm
2 laurierbladeren

garnering
1 lenteui klein gehakt
1 theelepel verse tijmblaadjes