Biefstuk met Oestersaus


Snijd het vlees in plakjes van 1/2 cm. Meng de benodigdheden voor de marinade. Zet het vlees hierin en laat het ongeveer 10 minuten marineren. Zet apart.
Vermeng de ingrediënten van de smaakmakers en zet apart.
Verhit de wok, doe er 2 eetlepels olie in en laat het goed heet worden, schroei het vlees snel dicht. Verwijder het vlees en zet apart. Verhit 2 eetlepels olie in dezelfde wok , voeg de gemberwortel toe en roerbak gedurende enkele seconden, voeg de smaakmakers en de lente-ui toe en roerbak 1 min. dan het gebakken vlees weer toevoegen . Bindt het vervolgens met het maïzenapapje totdat het goed van dikte is.
Serveer op een platte schaal.
Succes en eet smakelijk!!


Azië in de wok

China

Canton

Vlees

4 pers

no:579/971 << >>
600 gr. biefstuk in dunne plakjes gesneden
4 lente- uitjes in schuine plakjes gesneden van 3 cm.
2 cm. gemberwortel gehakt
4 eetlepels olie

Marinade
2 eetlepel sojasaus
2 eetlepel rijstwijn
1 eetlepel maizena
1 eetlepel bruine suiker

Smaakmakers
6 eetlepels oestersaus
1 eetlepel bruine of palmsuiker
1 theelepel zwarte peper
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels rijstwijn
6 eetlepels water

Bindpapje
1 eetlepel maizena
2 eetlepels water