Pittige komkommersalade a la xiao li


Zet de komkommers in een schaal met het zout en laat het eventjes staan.
Meng de koriander met de lenteui, knoflook en de sojasaus,suiker, chilipasta, azijn en de sesamolie.(dressing)
Serveer de komkommer in een ondiepe schaal en schep er de dressing over.
Succes en eet smakelijk!!
Xiao Li is mijn hulp, ze komt uit Sechuan, van haar leerde ik heerlijke gerechten.

China

Sichuan

Salade

4 pers

no:433/971 << >>
2 komkommers, en in vingerdikke stukken gesneden van ong. 3 cm.
1 theelepel zout

dressing
1/2 bosje koriander gehakt
2 lenteui gehakt
2 tenen knoflook gehakt
1 eetlepel donkere sojasaus
2 eetelepesl palmsuiker
1/2 eetlepel chilipasta
2 eetlepels zw. rijstazijn
1/2 eetlepel sesamolie