Pittig varkensvlees op kokosrijst


Verhit de wok, doe er de olie in. Roerbak de sjalot, gemberwortel en rode peper, tot het begint te geuren.
Voeg het gehakte vlees toe en roerbak het in 3 min. bruin, terwijl je het met een houten lepel losmaakt. Voeg de sichuanpepers en vijfkruidenpoeder toe en roerbak tot de geuren vrijkomen. Nu er de sojasaus, honing en het limoensap toevoegen en roerbak nog ong. 5 minuten totdat het vlees gaar en het vocht verdampt is.
Kook intussen de rijst. Voeg op laag vuur de kokosmelk toe en blijf 1-2 minuten roeren tot de melk is opgenomen.
Roer de koriander door het varkensvleesmengsel en serveer het op de kokosrijst.
Garneer het met de lenteui, gember- en rode-peperreepjes.
Succes en eet smakelijk!!

Azie

Maleisie

Vlees

4 pers

no:149/971 << >>
1 eetlepel olie
2 sjalotjes in dunne ringen gesneden
2 1/2 cm. gemberwortel gehakt en extra reepjes voor de garnering
1 rode peper z.z. fijngehakt en extra voor de garnering
500 gr. varkensvlees gehakt
1 eetlepel sichuanpepers geroosterd en gekneusd
1 theelepel vijfkruidenpoeder
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel honing
sap van 1 limoen

250 gr. pandanrijst
2 dl. (1/2 blik) kokosmelk
3 eetlepels korianderblaadjes gehakt
lenteui in schuine stukjes gesneden voor de garnering