Gestoomde kipbroodjes ba pao


Zeef voor het deeg de bloem met het bakpoeder boven een grote kom en schep er de suiker door. Meng de melk met het water en olie en schep dat mengsel geleidelijk door de bloem tot je een zacht deeg hebt. Doe het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed 1 tot 2 minuten tot het deeg glad is. Wikkel het deeg in plasticfolie en zet 1 uur in de koelkast. Verhit de wok, doe er de olie in en roerbak de gember tot de geuren loskomen, voeg het kippenvlees toe en roerbak tot ze begint te kleuren ong. 3 minuten, schep er nu de bamboescheuren, lenteuitjes, oester en sojasaus, de sesamolie het zout en het maizena-mengsel door. Breng het mengsel aan de kook en roerbak tot de saus dik is. Neem van het vuur , doe de vulling over op een schaal en laat volledig afkoelen. Rol het deeg tot een worst van circa 40 cm. lang. Snijd dan in 16 stukjes van circa 3 cm. en rol elk stukje uit tot een balletje. Dek af met een vochtige theedoek. Neem een stukje deeg en vorm tot een kopje.Schep 1 eetlepel vulling in het midden. Trek de randen samen en draai ze dicht. Dek ze af met een vochtige doek. Knip 16 vierkantjes van bakpapier en leg er de gevulde broodjes met de vouwnaad onder op. Vul een wok met heet water en leg de broodjes in de stomer en laat ze 20 minuten stomen. Serveer ze warm en geef er zoete chilisaus bij.

Succes en eet smakelijk
Tip: Het vulsel is ook heerlijk gerold in een blaadje sla bestreken met hoisinsaus.

China

Canton

Gevogelte

4 pers

no:150/971 << >>
deeg
300 gr. bloem
1 eetlepel bakpoeder
100 gr. fijne tafelsuiker
1. 25 dl. melk
6 eetlepels water
4 eetlepels olie

vulling
6 gedroogde chinese paddenstoelen, geweekt en gehakt
1 eetlepel olie
1 eetlepel klein gehakte gemberwortel
250 gr. kippenvlees gehakt
2 eetlepels gehakte bamboescheuten
4 lenteuitjes gehakt
1 eetlepel oestersaus
1 theelepel sojasaus
1 theelepel sesamolie
1/4 theelepel zout
1 eetlepel maizena gemengd met 2 eetlepels kippenbouillon