Pittig gekruide roergebakken komkommers


Schil de komkommers en snijd ze in de lengte doormidden. Haal er met een theelepel de zaden uit. Snijd blokjes van 2.5 cm. strooi er zout over en meng goed. Laat de komkommer vervolgens in een vergiet 20 minuten uitlekken. Zo raken ze overtollig vocht kwijt. Spoel ze na het uitlekken af met water en dep ze goed droog met keukenpapier.
Verhit de wok en doe er de olie in en laat het zo heet worden tot het begint te dampen. Voeg er dan de knoflook -zwarte boontjespasta, gemberwortel en de lenteui toe. Roerbak vervolgens 30 seconden. Doe er dan de komkommers, chili-bonenpasta, het zout, de peper en suiker bij, roerbak 30 seconden totdat de komkommers goed met de kruiderij bedekt zijn. Voeg het water toe en roerbak nog 3 - 4 minuten op hoog vuur totdat het meeste water verdampt is en de komkommers gaar zijn.
Voeg de sesamolie toe en serveer onmiddellijk.
Succes en eet smakelijk!
Tip: In China word er veel warme komkommer gegeten.
Als je er eenmaal aan gewend bent om komkommers te koken zul je merken hoe heerlijk ze als groente zijn.

China

Sichuan

Groenten

4 pers

no:203/971 << >>
2 komkommers
1 eetlepel zout
1 eetlepel olie

1 eetlepel zwarte-bonen-knoflookpasta LKK

1 eetlepel gehakte verse gemberwortel
2 eetlepels gehakte lenteui
1 eetlepel chili-bonenpasta
1 theelepel zout
1/2 theelepel gemalen peper
1 eetlepel palmsuiker
1 dl. water

1 eetlepel sesamolie