Mangogarnalen


Was de garnalen en dep ze droog met keukenpapier. Meng ze goed met het eiwit, de maizena, het zout, de sesamolie en peper. Laat ze 15 minuten staan.
Snijd de mango in kleine blokjes zonder schil. Zet apart.
Verhit de wok, doe er de olie in en laat goed heet worden. Draai het vuur uit onder de wok en doe er de garnalen in, goed bewegen om aan elkaar kleven te voorkomen. Als de garnalen verkleurd zijn deze afgieten en de garnalen apart zetten.
Verhit de wok opnieuw doe er dan de resterende 1 1/2 eetlepel olie of de aanhangende olie in en laat deze ze heet worden tot ze begint te walmen. Voeg dan de gember en de knoflook toe. Roerbak 10 seconden. Doe er dan de garnalen weer bij samen met de rijstwijn, het zout en de peper. Roerbak het mengsel 1 minuut. Voeg er dan de stukjes mango toe en warm de mango al roerend voorzichtig 1 minuut op. Roer er de sesamolie voorzichtig door.
Serveer op een platte schaal en garneer ze met de lenteui.
Succes en eet smakelijk!

China

Hongkong

Schaaldieren

4 pers

no:202/971 << >>
500 gr. rauwe garnalen gepeld en de darm verwijderd

marinade
1 eiwit
1 eetlepel maizena
1 theelepel zout
1 theelepel sesamolie
1/2 theelepel vers gemalen peper

500 gr. mango’s (niet te rijp)

4.5 dl. olie

1 1/2 eetlepel olie
1 1/2 eetlepel gehakte gemberwortel
1 eetlepel gehakte knoflook
1 eetlepel rijstwijn
1 theelepel zout
1/2 theelepel vers gemalen peper
1 eetlepel sesamolie

garnering
2 eetlepel gehakte lenteui