Pijlinktvissalade


Meng de marinade en zet daar de ringen inktvis in. Laat ze 10 min. staan.
Verhit een wok of koekepan en doe er de olie in, bak de inktvisringen heel snel en haal ze uit de pan. Zet apart.
Rooster de kleefrijst en stamp ze fijn , meng dit door de andere benodigdheden voor de dressing. Zet apart.
Meng de pijlinktvis met de groenten en schep er de dressing vlak voor het opdienen door. Garneer met de lenteui en koriander.



Succes en eet smakelijk!!
Tip: Deze inktvis moet heel kort gebakken worden anders wordt ze taai
Tip: Als je de inktvis roostert boven houtskool is het nog smakelijker.

Thailand

Thailand

Salade

4 pers

no:797/975 << >>
400 gr. pijlinktvis in dunne ringen gesneden (alleen de lichaamszak)
Marinade:
1 theelepel maizena
1 eetlepel witte wijn
1 teen knoflook gehakt
1 theelepel klein gehakte gemberwortel

1 eetlepel olie
Dressing
1 theelepel rode kerriepasta
1 theelepel gehakte knoflook
4 eetlepels limoensap
4 eetlepels vissaus
2 eetlepels suiker
1 eetlepel gemalen geroosterde kleefrijst
4 eetlepels verse gehakte korianderblad

1 krop i n repen gesneden sla
3 eetlepels rode paprika in reepjes
3 eetlepels groene paprika in reepjes
3 eetlepels in dunne reepjes gesneden peultjes
3 eetlepels in plakjes gesneden champignons
3 eetlepels in ringen gesneden rode ui
2 eetlepels verse munt
4 eetlepels gehakt citroengras
1 ontvelde tomaat in partjes gesneden
3 eetlepels in dunne schijfjes gesneden komkommer
lenteui en verse koriander voor de garnering