kruidige kippensoep met kokosmelk


Giet de bouillon met citroengras, limoenblaadjes en galangal in een soeppan. Laat op een klein pitje ong. 20 min. trekken en zeef de bouillon.
Doe er dan de kerriepasta , kipvlees, champignons, limoensap, vissaus en de suiker bij en 10 minuten zonder deksel langzaam laten koken, de kokosmelk toevoegen en roerend aan de kook brengen .
Eventueel op smaak brengen met vissaus, suiker of en limoensap .

Haal het van het vuur en serveer in een soepterrine of aparte soepkommetjes.
Garneer met gehakt korianderblad en verse klein gehakte rode pepertjes.


Succes en eet smakelijk !!

Dit is een van de favoriete soepen in Thailand.

Thailand

Thailand

Soep

6 pers

no:796/972 << >>
4 dl. kippenbouillon(tablet)
2 stengels citroengras in stukken gesneden en geplet
4 limoenblaadjes
3 dunne schijfjes galengal (laos) geplet

250 gr. kipfilet in dunne reepjes gesneden
1 eetlepel rode kerriepasta(Thais)
pas op dat ze niet te heet is
250 gr. verse champignons in plakjes gesneden
1 theelepel zeezout
4 eetlepels verse limoensap
4 eetlepels vissaus
1 eetlepel suiker
2 blikjes kokosmelk ong. 8 dl.
garnering
2 rode chilipepertjes gehakt
gehakte verse koriander