Piepkuikens met sinaasappel en gember (gestoomd)


Spoel de piepkuikens af en dep ze droog. Doe ze in een diepe schaal. Meng het sinaasappelsap en de helft van de sliertjes met de gember, knoflook, rijstwijn en sojasaus, en schenk deze marinade over de piepkuikens. Laat ze afgedekt circa 1 uur marineren.
Bekleed de stoommand met een vochtig vel bakpapier hier en daar ingeprikt en verdeel hierover de lenteuitjes. Haal de piepkuikens uit de marinade(bewaar deze) en schik ze in de stoommand. Stoom ze afgedekt 30 minuten boven kokend water, of tot ze gaar zijn.
Verhit intussen de marinade met de resterende sinaasappelsliertjes in een pannetje en klop de boter erdoor, zodat u een glanzende saus krijgt.
Schik de piepkuikens op voorverwarmde borden, schep de saus erover en serveer hierbij rijst en gemengde roergebakken groente.


Succes en eet smakelijk!!!

China

Canton

Gevogelte

4 pers

no:77/971 << >>
4 piepkuikens van ca. 350 gr. per stuk

marinade
sap en sliertjes schil van 2 middelgrote sinaasappels
3 cm. gemberwortel gehakt
3 tenen knoflook gehakt
3 eetlepels rijstwijn
2 eetlepels sojasaus

enkele lenteuitjes in lange sliertjes gesneden

60 gr. boter
1 sinaasappel, dik geschild en in partjes verdeeld