Elzas zuurkool


Verwarm de oven voor op 150 0C.
Bak in een pan met dikke bodem of ovenschaal met dikke bodem de bakbacon in de olijfolie lichtbruin, doe er de helft van de gesneden uien in en de helft van de gesneden appel en de kruiden toevoegen, laat het eventjes goed doorbakken en dan de helft van de losgemaakte zuurkool. Daar bovenop het zuurkoolspek met de andere helft van de uien, appel en de zuurkool en de wijn(totdat het 3/4 onderstaat. Laat het aan de kook komen.
Zet het geheel met deksel in de oven en laat het nog 1 uur staan.
Leg er dan de casselerrib op en met wat takjes verse tijm ertussen verdeeld.Als het nodig is er af en toe wat wijn bij gieten. Laat het nog 30 min. in de oven(175 oC.) staan.
Schil de aardappelen en kook deze gaar in een aparte pan. Laatde rookworst in een pan met kokend water ong. 20 minuten tegen de kook aan blijven en verdeel deze in 4 stukken.
Serveer de zuurkool in de ovenschaal of braadpan met daarboven op de stukken rookworst. De aardappel serveer je apart.
Succes en eet smakelijk!!

Europa

Frankrijk

Groenten

4 pers

no:76/971 << >>
500 gr. biologische zuurkool
2 eetlepels olijfolie
1 grote ui in dunne reepjes gesneden
1 grote goudreinet geschild en in plakjes gesneden
100 gr. bakbacon in plakjes
4 laurierblaadjes
10 jeneverbessen
gemalen verse peper
1 fles elzaswijn 0.75 ltr.
1 stuk zuurkoolspek van 250 gr. in plakjes gesneden
4 st. gerookte casselerrib(keurslager) ong. 125 gr. p.stuk
4 takjes verse tijm
1 goede kwaliteit slagersrookworst(als het kan grof)
8 stevige aardappelen