Peren met merinque


De verse peren schillen en door de helft snijden. Laat ze in een siroop van fijne suiker, water en limoensap lichtelijk inkoken, totdat de saus iets begint te kleuren.
Klop nu het eiwit met het zout tot een stevige witte schuim en doe er beetje bij beetje de suiker bij. Schep de schuim in een platte (glazen) vuurvaste schaal, leg de peren met siroop erin en zet het in een voorverwarmde oven(150 graden) ongeveer 20 minuten. (niet langer dan 20 min.) Anders wordt het taai.
Dien het warm op.

Succes en eet smakelijk!!!
Dit is een eenvoudig en toch apart toetje, niet veel werk, wel veel complimenten!

Europa

Nederland

Nagerecht

4 pers

no:817/972 << >>
6 verse mooie handperen
10 eetlepels fijne tafelsuiker
het sap van 2 limoenen en 1/2 dl. water

6 eiwitten
5 eetlepels suiker
mespuntje zout