Hunan stijl lamsvlees


Meng de benodigdheden voor de marinade en zet hier het vlees in, laat het 20 minuten staan. Giet het eraf en bewaar de marinade.
Verhit de wok en doe er de olie in totdat deze erg heet is. Bak vervolgens het vlees en doe er een beetje van de marinade bij. Roerbak ong. 2 minuten. Doe er dan de lenteui, knoflook en gemberwortel bij en roerbak het nog eens 2 minuten. Vervolgens de chilibonenpasta, hoisinsaus en de suiker erbij doen en 2 minuten laten roerbakken. Op het allerlaatste de sesamolie er door roeren.
Serveer het onmiddelijk op een platte schaal met witte rijst en groente.



Succes en eet smakelijk!!







China

Hunan

Vlees

4 pers

no:820/975 << >>
500 gr. lamsfilet of lende biefstuk in dunne plakjes gesneden

marinade
1 eetlepel rijstwijn
1 eetlepel donkere sojasaus
1 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel sesamolie
1 theelepel olie

1 eetlepel olie
3 eetlepels gehakte lenteui(witte gedeelte)
6 knoflook tenen in dunne schijfjes gesneden
2 eetlepels gehakte gemberwortel

1 eetlepel chilibonen pasta LKK
1 eetlepel hoisinsaus
1 /2 eetlepel basterdsuiker
1 theelepel sesam olie