Paprikasoep tricolore


voorbereiding(kan 1 dag van tevoren): Bewaar dan de soepen in de koelkast.
Rode paprikasoep:bak de sjalot en de paprika in 1 eetlepel olie. Voeg er 5 dl. bouillon toe en laat alles ong. 30 minuten zachtjes koken. Pureer de soep en zeef hem eventueel.
Gele paprikasoep: bak de sjalot, paprika en korianderstelen ong. 10 minuten in 1 eetlepel olie. Voeg er 5 dl. bouillon toe en laat alles ong. 3o minuten zachtjes koken. Pureer de soep en zeef hem eventueel.
Groene paprikasoep:bak de prei, paprika en komijnezaadjes ong. 10 minuten in 1 eetlepel olie. Voeg er 5 dl. bouillon toe en laat alles ong. 30 minuten zachtjes koken. Pureer de soep en zeef hem eventueel.
Bereiding: Verwarm de soepen op zacht vuur. Roer door elke soep 1/2 dl. slagroom en verwarm alles goed. Breng op smaak met zout en peper en verdeel elke soep over 6 kopjes. Garneer de rodesoep met rauwe ham, de gele met koriander en de groene met kaas.
Succes en eet smakelijk!!
Tip: Dit is een mooie start voor een Italiaans etentje.
Je serveert de soep in de kleuren van de Italiaanse vlag.

Europa

Italie

Soep

6 pers

no:722/971 << >>
3 eetlepels olie
zout, peper
1 1/2 liter kippenbouillon
1 1/2 dl. slagroom

voor de rode paprikasoep
1 sjalotje fijn gehakt
2 rode paprika’s in stukken gesneden
75 gr. rauwe ham in reepjes gesneden

voor de gele paprikasoep
1 sjalotje fijn gehakt
2 gele paprika’s in stukken gesneden
2 korianderstelen fijn gesneden
1 - 2 eetlepels korianderblaadjes

voor de groene paprikasoep
1 prei, in dunne ringen gesneden
2 groene paprika’s in stukken gesneden
snufje komijnezaad
50 gr. geschaafde komijnenkaas