Paprijst met vruchten


Breng de melk met een snufje zout aan de kook en doe er de rijst bij, laat al roerend zachtjes doorkoken op een laag vuurtje, ongeveer 20 - 30 minuten (blijf roeren). Klop het eigeel met royaal vanillesuiker tot een creme massa zet apart. Klop vervolgens het eiwit met de vanillesuiker naar smaak luchtig schuimig. Als de rijst mooi glad en gaar is het eigeel erdoor scheppen, niet roeren, en dan het eiwit erdoor scheppen.
Verdeel het in coupes.

Bosvruchtensaus:
Doe de vruchten met 2 zakjes vanillesuiker of fructose in een pannetje en laat het zachtjes koken, doe er dan 1 zakje rode taartina(taartgelei) door om het in te dikken. Als het goed van dikte is, over de coupes met rijstepap verdelen. Garneer met een toefje slagroom.
Succes en eet smakelijk!!

Europa

Nederland

Nagerecht

4 pers

no:324/971 << >>
2 liter melk
2 kopjes paprijst
iets zout
5 eieren gesplittst
1 pakje vanillesuiker

1 pak bosvruchten diepvries
of 2 blikjes bosvruchten
1 pakje taartina (taartgelei)
slagroom