Ovenschotel met roodbaars en tomaten


Spoel de vis af, dep hem droog, snijd hem in repen van 3 cm. breed, bedruppel ze met citroensap en laat ze 10 min. rusten.
Verwijder de steelaanzet uit de gewassen tomaten en snijd de tomaten in plakkken.
Verwarm de oven voor op 200 gr. cel. Beboter de vuurvaste schaal. Leg de reepjes vis en de plakken tomaat om en om in de schaal en bestrooi ze met zout en peper.
Snipper de gepelde ui en het knoflook en fruit ze in de olie glazig. Roer de blaadjes van de gewassen tijm door het ui- knoflook mengsel. Of strooi de verkruimelde gedroogde tijm erover. Verdeel het uienmengsel over de tomaten en de vis. Dek de schaal af met een deksel of met aluminiumfolie.
Zet de ovenschotel 30 min. in het midden van de voorverwarmde oven. Bestrooi het gerecht voor het serveren met het in reepjes gesneden basilicum. Geef er aardappelpuree of gekookte rijst bij.
Succes eet smakelijk!!

Europa

Nederland

Vis

4 pers

no:380/971 << >>
800 gr. gefileerde roodbaars of andere stevige witte vis
4 eetlepels citroensap
1 kg. tomaten
1/2 theelepel zout
versgemalen peper
1 ui
2 tenen knoflook
4 eetlepels olie
1 takje tijm of 1/2 theelepel gedroogde tijm
1 bosje basilicum
boter voor de vorm