Gegratineerde vis op een bedje van spinazie


Verwarm de oven voor op 220 oC.
Maak de spinazie schoon, haal de blaadjes van de stelen en was het blad een paar keer grondig. Snipper de gepelde uien. Snijd de gewassen citroen in dunne schijfjes. Rasp de kaas. Breng de wijn, het laurierblad en de peterselie in een grote platte pan aan de kook. Spoel de visfilets af en leg ze in het kookvocht. Laat ze onder een deksel op laag vuur 15 min. pocheren.
Beboter een vlakke ovenvaste schaal. Fruit de uien in de olie tot ze beginnen te kleuren, doe de spinazie met aanhangend vocht bij de uien, bestrooi met wat zout, peper en nootmuskaat en laat onder een deksel 10 min. slinken. Laat de spinazie indien nodig in een vergiet uitlekken en vang het vocht op. Leg de vis afwisselend met de spinazie dakpansgewijs in de schaal.Giet het spinazienat bij het pocheervocht van de vis. Laat het vocht op hoog vuur tot de helft inkoken, giet het dan over de vis, beleg de vis met plakjes citroen en bestrooi hem met de kaas. Giet hierover de monchousaus en laat het vervolgens ongeveer 10 min. in de oven gratineren.
Succes en eet smakelijk!!

Europa

Italie

Vis

4 pers

no:379/971 << >>
800 gr. gefileerde roodbaars of ander stevige witte vis
1/8 liter witte wijn
1 laurierblad
1/2 bosje peterselie

750 gr. spinazie
2 uien
1 citroen
2 eetlepels olie
1/2 theelepel zout
versgemalen peper
nootmuskaat
boter voor de schaal

100 gr. gemalen belegen kaas
1 dl. vloeibare monchou