oosterse kip met asperges


Dep de kipfilets droog en snijd het in reepjes.
Meng de benodigdheden voor de marinade en zet daar de kipreepjes in. Laat het ong. 1/2- 1 uur marineren.
Verhit de wok en doe er de olie in, doe er de kipreepjes zonder de marinade in en laat het 4 minuten roerbakken tot ze gaar zijn. Haal ze eruit en zet apart.
Bak vervolgens de shitake en de asperges ong. 4 minuten en doe er dan de kip met de marinade er weer bij en laat het geheel nog 2 minuten garen.
Breng het op smaak met peper en bestrooi het met sesamzaadjes en de korianderblaadjes.

Succes en eet smakelijk!!!

China

Canton

Gevogelte

4 pers

no:672/971 << >>
300 gr. kipfilet

marinade
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels sesamolie
1 eetlepel rijstazijn
6 plakjes gemberwortel gehakt
3 tenen knoflook gehakt

250 gr. witte asperges geschild en in schuine reepjes gesneden
250 gr. groene asperges harde gedeelte verwijderd en in schuine reepjes gesneden
250 gr. shitakes steeltjes verwijderd en de hoedjes gehalveerd

2 eetlepels olie
peper
2 eetlepels sesamzaadjes geroosterd
verse koriander blaadjes