Grandmarnier dessert


De sinaasappels schillen en de partjes ontvellen en in stukjes snijden.
Het eiwit met 25 gr. poedersuiker stijf slaan. De mascarpone met de rest van de suiker en de eierdooiers lichtgeel en cremeachtig slaan. De Grand Marnier door de dooiermassa roeren.
Het eiwit vervolgens voorzichtig door de dooiermassa spatelen(niet roeren). De creme overdoen in een spuitzak en in 6 coupes een laag van de creme spuiten. Het grootste deel van de sinaasappelstukjes over de coupes verdelen en de rest van de creme hierover verdelen of spuiten.
De coupes metde overige sinaasappelblokjes en munt garneren en tot het serveren in de koelkast zetten.


Succes en eet smakelijk!!
Let op: Dit gerecht bevat rauw ei.
Het is een mooi buffetgerecht.

Europa

Italie

Nagerecht

6 pers

no:673/971 << >>
2 mooie zoete navelsinaasappelen
3 eiwitten
125 gr. poedersuiker
375 gr. mascarpone
3 eierdooiers
ruim 1/2 dl. Grandmarnier(likeur)

garnering
muntblaadjes