Mussamun curry met bief(mussamun nua)


Kook het rundvlees ong. 30 min. voor in kokosmelk(als het vlees meer tijd nodig heeft dan sirloin).
Verwarm de helft van de kokosmelk met de currypasta totdat er olie vrijkomt. Daarna de rest van de kokosmelk er beetje voor beetje bijdoen, wacht totdat er olie vrijkomt. Als dat klaar is er het vlees met de aardappelen en de uien toevoegen, laat het aan de kook komen en doe er dan de pinda’s erbij. Laat het sudderen totdat de aardappel gaar is.
Je kunt dit gerecht gemakkelijk van te voren maken.
Garneer met de reepjes gebakken ui en rode chilipepers.
Succes en eet smakelijk!
Dit gerecht heb ik geleerd op een Thaise kookles in Suzhou van een Thaise kok.

Thailand

Thailand

Vlees

4 pers

no:126/971 << >>
500 gr. beef sirloin in stukken van 2 cm. gesneden
4 aardappels geschild en in stukken zo groot als het vlees gesneden
1 witte ui in stukken zoals boven genoemd
1 blikje kokosmelk
1 theelepel zout
5 eetlepels tamarindsap
6 eetlepels palmsuiker
5 eetlepels gehakte pinda’s
3-4 eetlepels mussamun currypasta

garnering
4 sjalotjes in reepjes en gebakken
1 in reepjes gesneden rode chili.