Mulligatawnysoep


Verhit de olie in een grote soeppan met dikke bodem. Doe er dan de ui, knoflook en de gemberwortel bij en bak totdat ze zacht zijn en gaan geuren. Vervolgens de winterwortel, aardappel ,boontjes en het kippen vlees er bij doen en eventjes laten bakken tot de kip licht gekleurd is, wel blijven roeren. Nu de appel, kerrypasta, tomatenketchup nootmuskaat en kruidnagels er bij doen . Met het deksel op de pan en het geheel op een laag vuur ongeveer 5 minuten laten zweten. Schraap hetgene wat op de bodem vast gekoekt zit eraf. Dan het citroensap, worcestershire- saus en de bouillon erbij doen, deksel erop en nog 30 minuten zachtjes laten koken. Maak het op smaak met wat zout en peper.
Garneer deze soep met een lepel natuuryoghurt of koksroom. Ook is het lekker om deze soep koud te serveren, maar dan kun je hem het beste pureren in de blender of in de keukenmachine.

Succes en eet smakelijk!!
Tip: Dit eet je met chapati of naan. Natuurlijk gaat dit ook goed met stokbrood.
Het is een heerlijke soep tijdens carnaval!!!

India

India

Soep

6 pers

no:363/971 << >>
4 eetlepels plantaardige olie
1 grote ui, gehalveerd en in reepjes gesneden
3 tenen knoflook, klein gehakt
3 plakjes verse gemberwortel, klein gehakt
1 winter wortel ,geschild en in blokjes gesneden
75 gr. sperziebonen zonder draad, in plakjes
1 grote aardappel geschild en in blokjes gesneden
500 gr. kipfilet of dijenvlees in stukken van 2 cm. gesneden

1 stevige zure appel, geschild en zonder klokhuis in in blokjes gesneden
2 eetlepels of meer hete Madras kerrypasta [Patak]
3 eetlepels tomatenketchup
1 theelepel nootmuskaatpoeder
4 kruidnagels
3 eetlepels citroensap
2 eetlepels Worcestershire saus
2 liter kippenbouillon

zout en versgemalen peper