Mu shu kip


IMG_0388.jpg Verhit de wok en doe er 2 eetlepels olie in. Doe er de eieren in en bak er roerei van. Zet apart en maak de wok schoon.
Verhit de wok opnieuw en doe er de laatste olie in. Roerbak vervolgens de knoflook en de gember een paar seconden, dan er de kpblokjes en roerbak deze 1 minuut. Nu er de rijstwijn erbij doen eventjes laten bakken en vervolgens de chinese champignons en de wortels, roerbak 1 minuut.
Nu er de augurk, de bambooscheuten en de pinda’s meebakken. Daarna het roerei en maak op smaak met de sojasaus, sesamolie en de gemalen peper. Doe het op een serveerschaal met de gestoomde pannekoekjes en of slablaadjes.
Eet het als volgt: Pak een pannekoekje en vouw als een halfmaantje en vervolgens weer in de helft (conisch) vul het dan met wat vulsel. Het slablaadje vul met wat vulsel en eet het uit het vuistje.
Succes en eet smakelijk

China

Beijing

Gevogelte

4 pers

no:677/971 << >>
4 eetlepels olie
2 eieren, licht geslagen
1 teen knoflook, klein gehakt
1 eetlepel gehakte gemberwortel
250 gr. kippenborst in kleine blokjes gesneden
1 eetlepel rijstwijn
2 gedroogde chinese champignons, geweekt in heet water, uitgedrukt en klein gesneden in blokjes
1 kleine wortel in blokjes gesneden
50 gr. augurk in kleine blokjes gesneden
50 gr. kastanje champignons in blokjes
120 gr. bambooscheuten in blokjes
1 handje vol geroosterde pinda’s
2 eetlepels sojasaus
1 theelepel sesamolie
gemalen peper

voor het serveren
12 peking-pannekoekjes gestoomd of
12 mooie blaadjes ijsbergsla