Lamsvlees met yoghurt


Snijd het vlees in blokjes. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook.
Bak het vlees in 5 minuten rondom bruin in de boter of ghee. Neem het uit de pan en zet apart. Bak nu in dezelfde pan de ui met de knoflook en de gemberwortel ,dan er de tomatenstukjes bij doen en nog eventjes laten pruttelen doe er dan de kerriepasta bij met het vlees en voeg de yoghurt en de kruiden toe en laat dit ook nog ong. 5 min. doorwarmen. Doe er dan 4 dl. water of fond bij en laat de kerrie afgedekt nog 45 min. tot 1 uur zachtjes pruttelen(dit hangt af van het soort vlees wat je gebruikt).
Maak het eventueel op smaak af met een scheut natuuryoghurt.
Serveer het met pullaorijst of met gewone witte basmatirijst.

Succes en eet smakelijk!!
Tip: Het is heerlijk met een frisse tomaten-komkommersalade en pullaorijst.

India

Noord India

Vlees

4 pers

no:383/971 << >>
600 gr. mager lamsvlees in blokjes gesneden
30 gr. boter of ghee

2 uien gehakt
4 schijfjes gehakte gemberwortel
4 tenen knoflook gehakt
4 flinke tomaten ontveld en in stukjes gesneden

6 eetlepels kerriepasta (Patak) Madras

4 dl. natuuryoghurt(eventueel Griekse)
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel chilipoeder

4 dl. lamsfond



Hulpmiddelen:
grote pan die goed af te sluiten is