Lamscurry uit Kerala
Aatirachi


Pureer de benodigdheden voor de masala. Zet apart
Verhit de olie en bak de kardamom en peperkorrels 2 minuten. Voeg de sjalotten toe en bak ze goudbruin.
Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin. Voeg de masala toe en laat 10 tot 15 minuten bakken op laag vuur.
Voeg zout en water toe en laat afgedekt stoven tot het vlees gaar is.
Garneer met de korianderblaadjes en serveer met paratha.

Succes en eet smakelijk!
In deze vleescurry uit de zuidelijke kuststaat Kerala worden sjalotten met de kruiden meegebakken.

-Nieuw-

India

Vlees

4 pers

no:57/972 << >>
Masala:
2 uien, fijngehat
2 cm. gemberwortel, fijngehakt
4-6 tenen knoflook, fijngehakt
1/2 cm. verse kurkuma(geelwortel) of 1/2 theelepel gemalen kurkuma
2 rijpe tomaten kleingesneden
4-6 gedroogde chilipepers, gebroken en geweekt
2 groene chilipepers, fijngehakt
6 groene kardamompeulen
1 theel. zwart mosterdzaad
1/2 theelepel zwarte peperkorrels

2 eetlepels olie
6 groene kardamompeulen, gekneusd
1/2 theelepel zwarte peperkorrels
8-10 sjalotten in ringen
600 gr. lamsbout zonder bot in blokjes van 2 1/2 cm. gesneden
1/2 theel. zout
krap 200 ml. water

verse korianderblaadjes