Kruidige Thaise gehaktballetjes met pindasaus


Pindasaus
Verhit de olie in een kleine steelpan, doe er dan de rode kerriepasta in en roerbak ongeveer 1 minuut. Roer er de rest voor de saus door en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 5 minuten sudderen tot de saus dik is.
Gehakt balletjes
Meng alle benodigdheden voor de gehaktballetjes in een kom en breng op smaak met peper en zout. Goed mengen. Maak gehaktballetjes ter grootte van een walnoot en bestuif ze met rijstbloem.
Verhit de olie in een wok . Als de olie heet is dan de gehaktballetjes in porties frituren tot ze bruin en gaar zijn. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
Serveer met de takjes verse koriander en geef er de pindasaus apart bij.
Succes en eet smakelijk!!

Thailand

Thailand

Vlees

4 pers

no:250/971 << >>
Gehaktballetjes
500 gr. mager runder , varkensgehakt of gemengd gehakt
1 eetlepel gehakte knoflook
1 stengel fijngehakte citroengras
4 gehakte lenteui
1 eetl epel gehakte koriander
2 eetlepels rode Thais kerriepasta
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel vissaus
1 ei
zout
vers gemalen peper

rijstebloem voor het bestuiven
olie voor het frituren
Garnering
takjes verse koriander
Pindasaus
1 eetlepel olie
1 eetlepel rode kerrie pasta
2 eetlepels pindakaas
1 eetlepel palmsuiker
1 eetlepel citroensap
2 1/2 dl. kokosmelk