Garnalen dumplings (gestoomd) met saus


dumpling.jpg Vulling:Schep de garnalen, waterkastanjes, sesamzaad, koriander, sjalotjes, peterselie en gemberwortel goed door elkaar. Klop de rijstwijn sesamolie en de sojasaus door het eiwit tot een schuimige massa. Vouw vervolgens het schuim door het garnalenmengsel Steek met een glas of een deegvormje rondjes uit het wontonlapje. Dek het deeg af met een vochtige doek, om het uitdrogen te voorkomen.
Leg op een wontonrondje 2 theelepels vulling. Vouw het deeglapje voorzichtig dicht. Leg de dumpling dan op een plat oppervlak en plet het enigszins met de vingertoppen.
Leg de dumplings vervolgens met een paar tegelijk in een stoommandje bekleed met de slablaadjes en stoom ze dan ongeveer 10 minuten boven kokend water tot ze gaar zijn. Serveer ze met de dipsaus.
Dipsaus:Meng alle benodigdheden hiervoor in een kom(geen aluminium). Je kunt de saus goed in een jampotje in de koelkast bewaren.

Succes en eet smakelijk!!!

China

Shanghai

Schaaldieren

4 pers

no:249/971 << >>
Vulling
250 gr. garnalen, gepeld, darm verwijderd en
gehakt
100 gr. waterkastanjes, fijngehakt
1 eetlepel zwart sesamzaad
1 eetlepel verse koriander gehakt
1 klein sjalotje gehakt
2 schijfjes gemberwortel gehakt
1 eiwit, licht geklopt
1 theelepel rijstwijn
1 theelepel sesamolie
1 theelepel sojasaus

? wonton velletjes
? blaadjes sla

Dip saus
2 1/2 dl. witte rijstazijn
75 gr. suiker
6 cm. komkommer zonder zaad, in hele kleine blokjes gesneden
1 chilipeper zaad verwijderd, klein gehakt
1 eetlepel vers gehakte munt
1 eetlepel versgehakte koriander
2 cm. verse gehakte gemberwortel
1 theelepel limoensap
zout naar smaak