Koude of lauwe gekookte pittige kip


Doe het water met de kruiden in een wok of pan en laat het aan de kook komen. Doe er dan de hele kip in(de kip moet onderstaan)en kook het zachtjes ong. 30 - 45 min.
Meng de smaakmakers in een kom en zet apart.
Als de kip gaar is ze uit de bouillon halen en laten afkoelen.
Snijd de afgekoelde kip in mooie beetklare stukken met in het midden van de kip de geroosterde pinda’s en leg ze op een ondiepe schaal.
Meng de smaakmakers goed en giet die over de kip.
Garneer met een toefje verse koriander.

Succes en eet smakelijk!!
Dit gerecht heb ik in een restaurant gegeten en vervolgens nagemaakt.
Tip: de bouillon kun je gebruiken voor een heerlijke soep.

China

Sichuan

Gevogelte

4 pers

no:341/971 << >>
voor de bouillon
ongeveer 1 liter water
3 plakken gemberwortel
3 lenteui geknoopt
4 laurierbladeren
1/2 eetlepel venkelzaad
5 kruidnagels
1/2 eetlepel sichuanpeper
4 steranijs

1 verse of diepvries kip van ong. 1 kg.
20 gr. geroosterde pinda’s

smaakmakers
10 gr. sesamzaad geroosterd en gestampt
2 rode chilipepers gehakt z.zaad
4 tenen knoflook gehakt
4 eetlepels verse koriander gehakt
3 plakjes gemberwortel gehakt
4 lenteui gehakt
1/2 eetlepel geroosterde sichuanpeper gestampt
1 eetlepel palmsuiker
ongeveer 1 dl. bouillon van hierboven
1 eetlepel sojasaus
1/2 eetlepel sesamolie