Groenten uit de wok met Grote Garnalen


Stoom of blancheer de peultjes en broccoli ong. 2 minuten totdat ze beetgaar zijn. Spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken.
Verhit de wok en doe er dan de olie in en als deze goed heet is, doe er dan de ui , knoflook en de paprika bij en laat vervolgens 2 minuten roerbakken en doe er dan de shitake en de oestersaus bij en laat nog 1 min. roerbakken. Dan de garnalen erbij doen en laat het geheel nu bakken totdat de garnalen gaar zijn. Nu de broccoli en de peulen er weer bij doen en naar smaak iets zout toevoegen. Goed laten doorwarmen en vergeet niet te roeren. Serveer het op een schaal en garneer het met de in reepjes gesneden rode peper.

Serveer het met witte rijst [bijvoorbeeld pandan- of basmatirijst].

Succes en eet smakelijk !!!
Tip: Dit is een zeer feestelijk gerecht.

China

Canton

Schaaldieren

4 pers

no:340/971 << >>
200 gr. peultjes
200 gr. broccoli in roosjes


2 eetlepels olie

2 tenen knoflook , gehakt

1 grote ui in dunne schijven gesneden
1 rode paprika in dunne reepjes

100 gr. shitake in repen
4 eetlepels oestersaus

12 rauwe grote garnalen schoongemaakt en gepeld, maar met de staart er nog aan.

garnering
1 rode peper in reepjes gesneden, zaadjes verwijderd