Knapperige pannekoek hue bahn khoai nr. 1 gevuld met groente en kip met garnalen


Beslag: Meng in een kom de rijstmeel, zout, suiker en tumeric. Roer daar de kokosmelk en het water bij. Voeg meer water als het beslag te dik is. Het moet zo dik zijn als pannenkoekbeslag. Doe er dan de lenteui in. Zet apart Vulling:Verhit de koekepan en doe er dan een klein beetje olie in en laat het zich goed verdelen, vervolgens klein beetje knoflook. kip en garnalen en laat het 30 sec. roerbakken. Roer het beslag goed en giet 1/2 kopje van het beslag in de pan en verdeel het goed over de bodem en tegen de rand , dan 1/6 van de champions, paprika en tauge aan een kant van het beslag leggen. Doe een deksel op de pan en zet het vuur lager en bak totdat de stoom onder het deksel van daan komt, ong. 3 min. Haal het deksel er af en zet het vuur weer hoger en blijf bakken totdat de pannekoek van de kant af komt en droog is ,de bodem moet knapperig zijn. Gebruik een spatula, vouw de pannekoek om tot de helft over de vulling. Schuif het op een schaal en serveer onmiddelijk. Maak de rest van de pannekoeken . Serveer het op deze manier, snijd de pannekoek schuin in 4 delen. Neem 1 blaadje sla doe daar in het midden wat wortel, komkommer, muntblaadjes en ingemaakte uitjes op. Leg daar bovenop een deel van de pannekoek en rol het op, zodat het slablad het helemaal bedekt. Dip vervolgens in een dipsaus. b.v. vissaus met limoensap. zoete chilisaus etc.
Denk aan de hoeveelheid, dit is bestemd voor 12 personen.

Vietnam

Vietnam

Gevogelte

12 pers

no:890/975 << >>
beslag
1 kopje rijstmeel
1/2 theelepel van elk, zout,suiker, tumeric
3/4 kopje kokosmelk
1 1/4 kopje water , indien nodig
2 lenteui, dun in ringetjes gesneden

vulling
175 gr. kipfilet in kleine blokjes
175 gr. garnalen geschild en in de lengte doorgesneden

3 eetlepels olie
3 grote tenen knoflook gehakt
6 grote champions, in dunne reepjes gesneden
1 rode paprika ontzaad en in dunne reepjes
500 gr. tauge, geblancheer ong. 5 sec. en gedroogd

tafelsalade
2 krop sla, gewassen en de bladeren apart
2 kopjes wortels in dunne reepjes gesneden
1 komkommer geschild en in dunne reepjes
2 kopjes muntblaadjes
12 ingemaakte uitjes in plakjes