Kip tikka tandoori


Snijd de kipfilets in stukjes van ong. 2 cm.
Klop de yoghurt los met de rest van de benodigdheden. Schep de stukjes kip door dit mengsel en laat het ong. 3 uur marineren.
Vervolgens de kip aan spiezen met een onderlinge afstand van 2 cm. rijgen. Rooster ze 10 - 15 min. in een op 200 graden C. voorverwarmde oven, of bak ze in een hete grillpan. Bestrijk de stukjes kip regelmatig met olie.
Serveer de stukjes kip op een schaal en geef er uienringen met masala en muntchutney bij. (uienringen met masala: dunne schijfjes rode ui met masala(kruidenmengsel)).
Muntchutney: Snijd de schoongemaakte en gewassen koriander en munt fijn. Haal de zaadjes uit de peper. Maal alle genoemde benodigdheden fijn in de keukenmachine.
Omdat munt snel verkleurt, moet er tamelijk veel koriander worden gebruikt. De chutney wordt frisser van smaak als het sap van een uitgeperste limoen of citroen eraan wordt toegevoegd.
Succes en eet smakelijk !!

Succes en --------------------- Eet smakelijk Azie in de wok

Tip: Deze kiptikka kan heel goed als hapje bij een drankje gegeven worden.

India

India

Gevogelte

4 pers

no:627/971 << >>
750 gr. kipfilets
Marinade
3 eetlepels yoghurt
1 eetlepel komijnpoeder
3 eetlepels gehakte knoflook
3 eetlepels gehakte gemberwortel
1 flinke eetlepel kikkererwtenbloem (besan)
1 theelepel groene kardemompoeder
4 eetlepels citroensap
1 theelepel gemalen foelie
2 theelepels chilipoeder
1 theelepel kurkuma (geelwortel)
1 theelepel vers gemalen peper
zout naar smaak
4 eetlepels plantaardige olie
olie om te bestrijken
Munt-korianderchutney
75 gr. korianderblad
30 gr. muntblad
1 groene peper gehakt zonder zaad
1 theelepel komijnezaad
1 teentje knoflook gehakt
1 eetlepel fijngesneden geraspte zure appel
zout naar smaak
2 eetlepels tomaten in kleine blokjes