Kip of kalkoen in rode kokoscurry met gekookte en gefrituurde mie


Verhit de wok, doe er de olie in en bak de tenen knoflook met de sjalotjes ong. 1 minuut. Meng er dan de currypasta, kerriepoeder en de geelwortelpoeder door. Nu de kokosmelk en de kipfilet toevoegen en al roerend tegen de kook aan brengen. Vuur lager draaien, deksel op de wok en het ong. 10 minuten tegen de kook aanhouden. Schep het af en toe om.
Ondertussen de mie in een grote pan koken volgens recept op het pak. De rest van de mie 1 minuut krokant frituren. Laat het uitlekken en zet apart.
Als dat gebeurt is de vissaus, suiker en limoensap bij de kipcurry doen en en nog 5 minuten verwarmen.
Verdeel de gekookte mie over 4- of 6 schaaltjes of borden en er de kipcurry over verdelen. Garneer het vervolgens met de gefrituurde mie en de gehakte lenteui.

Succes en eet smakelijk!!

Thailand

Thailand

Gevogelte

4 pers

no:891/972 << >>
2 eetlepels olie
2 tenen knoflook gehakt
2 sjalotjes klein gesneden

2 eetlepels rode Thaise currypasta
1 eetlepel kerriepoeder
1 mespuntje geelwortelpoeder(koenjit)

600 gr. kipfilet in blokjes gesneden
6 dl. kokosmelk

2 eetlepels br. basterdsuiker
4 eetlepels vissaus
2 eetlepels limoensap

200 gr. dunne eieirmie
50 gr. dunne eiermie om te frituren
olie om te frituren

garnering:
klein gesneden groen van 2 lenteuitjes
gefrituurde mie