Kip met rijst (nasi ayam)


Bereid de kip ruim van tevoren. Maak met een vork gaatjes in de kip. Maal of stamp knoflook, sjalotjes en gemberwortel en meng ze dan met de overige benodigdheden. Wrijf dit mengsel op de kip alvorens een nacht of tenminste 4 uur te marineren. Rooster de kip 20 minuten in een hete oven. Snijd de kip in stukjes en serveer op een schaal met komkommer.
Was de rijst laat uitlekken en doe in een steelpan of rijstkoker. Stamp gember en knoflook en voeg samen met boter, pandan-blaadjes, zout en genoeg water bij de rijst. Wanneer de rijst gaar is, losmaken met een vork en in een schaal doen. Garneren met de gebakken sjalotjes.
Maal alle benodgdheden voor de pepersaus fijn.
Serveer de rijst met de kip, komkommer, pepersaus en eventueel met een kommetje heldere kippensoep.

Succes en eet smakelijk!!
Kip met rijst, pepersaus en komkommer is een van de meest populaire gerechten bij de coffeeshops en eetkraampjes. Bij de Chinese versie gebruikt men kip die in bouillon heeft gesudderd: in de Maleise variant gebruikt men geroosterde kip.

Azie

Maleisie

Gevogelte

4 pers

no:718/971 << >>
Geroosterde kip
1/2 verse kip
3 tenen knoflook gehakt
4 sjalotten gehakt
5 cm. gemberwortel gehakt
3 eetlepels oestersaus
1 eetlepel donkere sojasaus
2 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel tomatensaus
1 eetlepel pepersaus
1 theelepel witte peper
1 theelepel zout

rijst
2 kopjes rijst
2.5 cm. gemberwortel gehakt
3 tenen knoflook gehakt
4 eetlepels boter
2 pandanblaadjes
snufje zout
3 eetlepels gebakken sjalotjes

pepersaus
5 rode pepers gehakt
4 tenen knoflook gehakt
2.5 cm. gemberwortel gehakt
3 eetlepels limoensap
1 theelepel sesamolie
zout en suiker

1 komkommer, gesneden