Kip met limoen (Ayam limau purut)


Hak en maal de benodigdheden voor de kruidenpasta fijn in de vijzel. Voeg wat olie toe om het malen te vergemakkelijken.
Verhit de olie en bak de gemalen benodigdheden 5 minuten tot ze gaan geuren.
Voeg de kip, limoensap en water toe en sudder alles tot de kip halfgaar is. Voeg er dan de kokosmelk en de limoenblaadjes toe en sudder zonder deksel tot de kip gaar is.
Voeg zout en limoensap naar smaak toe.



Succes en eet smakelijk!!
Deze Nonya-curry dankt zijn charme aan de geurige kruiden en specerijen.

Azie

Maleisie

Gevogelte

4 pers

no:717/971 << >>
3/4 kopje olie

1 kip, in stukjes verdeeld
2 eetlepels limoensap
1 kopje water
2 kopjes dikke kokosmelk
8 limoenblaadjes
zout

kruidenpasta
2 middelgrote rode uien fijn gehakt
6 rode pepers klein gehakt
4 tenen knoflook gehakt
2 stelen citroengras klein gesneden
5 cm. galangal (laos) klein gehakt
1 1/2 theelepel geelwortelpoeder