Kip met mihoen, chilipeper, kokos en gember


Zet de noedels in een pan kokend water en laat het eventjes staan totdat ze beetgaar zijn. Giet ze af en doe weer in de pan. Roer de kokosgembersaus erdoor en roer goed tot ze rondom bedekt zijn. Dek de pan af met een theedoek en zet opzij. Verhit een wok tot hij goed heet is en bijna rookt, giet de olie erin. Roerbak de kipreepjes in 2 minuten net gaar. Doe de chilipepers, ui en paprika bij de kip en roerbak 3 minuten tot de groente zachter worden. Dan er de tauge doordoen.
Breng op smaak met zout, suiker en sojasaus en roerbak nog 1 minuutje.
Serveer de noedels in een grote kom of schaal en garneer met de koriander en limoen.
Succes en eet smakelijk!!

Japan

Japan

Gevogelte

4 pers

no:215/971 << >>
100 gr. rijstnoedels
4 dl. kokos-gembersaus (zie bijgaand recept)
4 eetlepels olie
200 gr.kipfilet, overdwars in 1 cm. repen gesneden
2 rode chilipepers in dunne ringen gesneden
1 kleine ui gepeld en grof gesneden
1/2 rode paprika, steel en zaad verwijderd en in dunne ringen gesneden
handvol tauge
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel kristal suiker
2 eetlepels sojasaus(kikkoman)

enkele takjes koriander
limoen in partjes