Banaan met limoensabayon


Halveer het vanillestokje met de punt van een scherp mesje, schraap het zachte merg eruit en roer dat door de honing. (Je kunt ook vanille-essence gebruiken). Haal de gepelde bananen rondom door dit mengsel en laat het 5 minuten aan elkaar wennen. Verpak ze als loempia in een loempiavelletje.
Verhit de olie in een wok en laat de bananen bruin bakken tot ze knapperig zijn.
Doe de benodigdheden voor de sabayon in een kom en klop ze in het badje van Marie tot een luchtige saus.
Verdeel de bananen en de sabayon over de schoteltjes en serveer meteen.
Succes en eet smakelijk!!
Bij dit gerecht moet je de bananen bakken terwijl je de sabayon maakt. Dus dit is werk voor twee personen. Als je een duizendpoot bent kun je het alleen.

Thailand

Thailand

Nagerecht

6 pers

no:214/971 << >>
gebakken banaan
1 vanille stokje of 1 eetlepel vaniile essence
2 eetlepels honing
6 kleine appelbananen of 3 gewone bananen in de helft gesneden
6 of meer loempiavellen

olie om te bakken

limoen sabayon
1 dl. droge witte wijn
sap en geraspte schil van 1 limoen
5 eetlepels suiker
3 eierdooiers