Kip met groene kruiden Murgh hariali


Verhit de wok, doe er de olie in en laat het heet worden, doe er dan de kaneel, kardemom, kruidnagel, gember en knoflook in. Roerbak dit ongeveer 5 minuten tot het mengsel licht gebakken is.
Doe er de ui, chilipepers en stukken kip in en schep alles goed om. Laat onder af en toe omscheppen ong. 7 minuten bakken tot de kip zijn roze kleur verliest. Voeg de kokosmelk, het zout, de helft van de verse koriander en het water toe. Meng goed, draai het vuur hoog en breng aan de kook. Draai het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat ong. 30 minuten sudderen tot de kip gaar is. Neem van het vuur, proef en breng het zo nodig op smaak met zout.
Bestrooi met peper en de overgebleven verse koriander.
Dien onmiddellijk op met witte rijst of gebakken brood(naan) en een chutney.
Succes en eet smakelijk!!

India

Punjab

Gevogelte

6 pers

no:847/975 << >>
1 kip van ong. 1.5 kg. in portie gesneden, ontveld en overtollig vet verwijderd

2 eetlepels olie
1 kaneel stokje
4 kardemompeulen, bij voorkeur zwarte
4 hele kruidnagels
1 eetlepel gehakte verse gemberwortel
1 eetlepel gehakte knoflooktenen
1 blonde ui, in dunne plakken gesneden
4 verse groene pepers, ontzaad en in de lengte in brede sliertjes gesneden

2.5 dl. kokosmelk
1 1/2 theelepel zout of naar smaak
45 gr. verse koriander
2.5 dl. water
1 theelepel vers gemalen peper