Kabab


Verhit de olie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur. Doe er zodra de olie heet is de ui in en fruit die onder regelmatig omscheppen ong. 8 minuten tot hij mooi karamelbruin wordt. Schep over in een kom en schep er het gehakt, de garam masala het zout, de kruidnagel, verse koriander, chilipeper en het ei door.
Week het brood 1 minuut in een kom met de melk, prak tot een pasta en schep die door het gehaktmengsel. Meng alles met de handen tot het glad en zacht is. Verdeel het mengsel in 4 even grote porties en rol 8 balletjes van elke portie.(dompel je vingers zo nodig in water om te voorkomen dat het vlees eraan blijft plakken terwijl je de balletjes rolt).
Verhit 2 grote koekenpannen op een hoog vuur tot ze heet zijn. Doe 16 balletjes in elke pan. Draai het vuur middelhoog en bak de balletjes ong. 8 minuten, waarbij je de pan schud en de balletjes omdraait, tot ze gaar en bruin zijn. Draai het vuur de laatste minuten zo nodig iets lager.
Serveer ze heet, warm of op kamertemperatuur en geef er de chutney apart bij.
Succes en eet smakelijk!!!

Dit recept is afkomstig uit de moslimgemeenschap in Agra, waar de Taj Mahal staat. Je kunt de balletjes ook groter maken en ze als hoofdgerecht geven.

India

Uttar Pradesh

Vlees

8 pers

no:848/975 << >>
500 gr. mager runder- of lamsgehakt

2 eetlepels olie
150 gr. ui gesnipperd
1 eetlepel garam masala
1 theelepel zout
snufje gemalen kruidnagel
4 eetlepels fijngehakte verse koriander
4 groene pepers fijngehakt
1 ei
1 snee witbrood, korst verwijderd

muntchutney
bijgaand recept