Kip met gedroogde peper(la zi ji)


DSC00245.jpg Meng de benodigdheden van de marinade en zet er de blokjes kip vlak voor het bakken in.
Verhit de wok doe er ruim olie in en bak of frituur er de kip krokant bij beetjes in. Zet apart.
Maak de wok schoon en doe er vervolgens weer 3 eetlepels olie in en bak er de knoflook en gemberwortel in totdat deze gaat ruiken, dan er de gedroogde pepers erbij doen met de sichuanpepers. Roerbak totdat de olie pittig is(pas op dat je dit niet te heet maakt anders verbranden de chilies).
Nu er de gebakken kipblokjes bijdoen met de lenteui, suiker en zout. Roerbak dit totdat het geheel goed gemengd is met de hete olie.
Serveer het op een platte schaal en druppel er sesamolie over.
Succes en eet smakelijk!!!
TIP: Je kunt de kip ook krokant frituren.

China

Sichuan

Gevogelte

4 pers

no:48/971 << >>
500 gr. kipfilet of hele kip in stukjes gesneden in blokjes van 1.5 cm.
marinade
1 eetlepel rijstwijn
1/2 eetlepel l. sojasaus
1/2 eetlepel d. sojasaus
1/ 2 eetlepel maizena
2 eiwitten opgeslagen

olie
4 tenen knoflook in schijfjes gesneden
6 cm. gemberwortel in dunne schijfjes gesneden
50 gr. gedroogde chilipepers
1 eetlepel sichuanpepers

2 lenteui in schuine stukken van 4 cm. gesneden
1 eetlepel palmsuiker
1 theelepel zout
1 eetlepel sesamolie